top of page
  • Foto van schrijverJohan Vercauteren

Bier van de maand - septemberSamen en exclusief voor Prik&Tik selecteert biersommelier Ben Vinken elke maand een bijzonder speciaalbier in 75cl-fles. Bovendien krijg je bij aankoop van dit bier een gratis Beersommelier 20cl-proefglas cadeau.September 2019 – Tongerlo Lux 75cl

Tongerlo LUX is een blond, authentiek Belgisch abdijbier. LUX, Latijn voor licht, verwijst naar de weerspiegeling van het licht in de warme koperkleur. Het markante, evenwichtige smaakpalet wordt geaccentueerd door de kruidige hoptoetsen en de hergisting op fles. Het is een bier als geen ander, gebrouwen om te schitteren.


In 2014 werd Tongerlo LUX verkozen tot ’s werelds beste bier tijdens de World Beer Awards, over alle biercategorieën heen. De jury was unaniem: bij het brouwen van een eenvoudig bier komt het talent van de meesterbrouwer naar boven. Tot nog toe werd deze titel aan geen enkel ander Belgisch bier toegekend. Een mooie beloning voor de dagelijkse toewijding bij het brouwen van dit authentieke abdijbier.

De hergisting op fles zorgt voor een intensere smaak en aroma, alsook een langere bewaartijd.


Ontdek de rijke geschiedenis van de Tongerlo-bieren!

De bieren van Tongerlo behoren tot de erkende Belgische abdijbieren. Sinds eeuwen wijdden de Norbertijnen van Tongerlo zich aan de kunst van het bierbrouwen. Met hedendaagse technieken en evenveel passie zorgt Brouwerij Haacht sinds 1990 voor de voortzetting van deze eeuwenoude traditie. De abdij van Tongerlo is één van de meest bezienswaardige kloostergemeenschappen van België. Ze wordt omringd door talrijke weiden en bossen, waartussen de rivier de ‘Grote Nete’ zich een weg baant. De publiekstrekker is zonder twijfel de getrouwe replica van Leonardo da Vinci’s “Het laatste avondmaal”, dat dateert uit 1500.

Comments


bottom of page