top of page
  • Foto van schrijverJohan Vercauteren

Whiskeyproeverij WEST CORKBeste klanten,


Als wat lekkers is, willen wij graag met jullie delen. Daarom organiseren wij op vrijdag 22 november een heuse whiskeyproeverij met West Cork. Wij starten onze degustatie omstreeks 20u bij ons in de drankencentrale. Prijs is 20 euro per persoon.


West Cork Distillery is van oorsprong gevestigd in Union Hall. Dit is kleine vissersdorpje met slechts 196 inwoners staat symbool op de fles door de vissersboot op het nieuwe label. In 2013 verhuisde de distilleerderij naar een grote productiehal in Skibbereen, West Cork om zo de kunnen voldoen aan de groeiende vraag van de Irish Whiskey. De distilleerderij ligt op ongeveer een uur rijden van Cork, dit is na Dublin de grootste stad van Ierland. West Cork is het meest zuidwestelijke gebied wat bekend is om zijn typische Ierse landschap, heuvelachtig, groen en ruig kusten met oude kastelen en schilderachtige dorpjes. De Ieren staan bekend als eigenzinnig volk, hierbij spannen de inwoners van Cork de kroon. Zij komen gegarandeerd in verzet als zij dat nodig vinden, en laten zich de wet zeker niet voorschrijven. De Corkonians zo als zij worden genoemd stonden bijvoorbeeld vooraan in de Ierse onafhankelijkheidsstrijd. Het is dus niet voor niets dat het graafschap Cork ook wel “ Rebel County “ wordt genoemd. Gelukkig vinden we deze eigenzinnigheid ook terug in de handcrafed whiskey van West Cork Distillery


Inschrijven kan door middel van een e-mail te sturen naar info@brouwerijvercauteren.be , zeker vermelden met hoeveel personen je wenst aanwezig te zijn en je naam.


Hopelijk tot dan.GroetenJohan & Bert

Comentários


bottom of page